armlift

De strakheid van de huid ter hoogte van de bovenarmen vermindert met de leeftijd omdat de elasticiteit van de huid verzwakt. Dit wordt zeker nog benadrukt na fors gewichtsverlies. Vooral bij kledij met korte mouwen kan dit als esthetisch storend worden ervaren.

Soms kan met eenvoudige liposuctie onder plaatselijke verdoving een zekere verstrakking van de huid verkregen worden. Dit helpt echter enkel indien slechts een beperkt huidoverschot aanwezig is.

Wanneer een duidelijk huidoverschot aanwezig is, zal dit chirurgisch moeten worden gecorrigeerd door een combinatie van liposuctie en resectie van huid. Dit geeft bij beperkte correcties een litteken in de oksel, bij uitgebreidere correcties is een litteken noodzakelijk over de binnenzijde van de bovenarm. Deze ingrepen worden ofwel ambulant onder plaatselijke verdoving uitgevoerd, ofwel onder algemene verdoving in dagopname.

Armlifting behoort tot de esthetische heelkunde, dus tussenkomst van de mutualiteit is niet mogelijk.

OVERWEEGT U EEN INGREEP?

Hebt u twijfels of vragen? Kom langs voor een vrijblijvend gesprek. We staan open voor al uw vragen en nemen de tijd om diverse behandelingen toe te lichten. 

Scroll naar boven