Dr. Bob Casaer

Dr. Casaer is erkend Plastisch, Esthetisch en Reconstructief chirurg (RIZIV-nummer 1-36315-67-210). Hij is lid van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Heelkunde. Hij is tevens Fellow van het Collegium Chirurgicum Plasticum (FCCP)  als van de European Board of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery (FEBOPRAS).

Zijn praktijk richt zich op de esthetische heelkunde van het gelaat en het lichaam alsook op dermatochirurgie (huidletsels) en microchirugische borstreconstructies.

Sinds 2019 is Dr. Casaer diensthoofd van de dienst Plastische, Reconstructieve en Esthetische heelkunde van het AZ Sint Jan Brugge/Oostende. Hiernaast werkt hij ook in het Henri Serruys Ziekenhuis in Oostende en zijn privépraktijk De Huidkliniek te Oostduinkerke.

Specialisaties

Zijn praktijk richt zich op de esthetische heelkunde van het gelaat en het lichaam alsook op dermatochirurgie (huidletsels) en microchirugische borstreconstructies. 

Bovendien is hij gespecialiseerd in esthetische borstingrepen (borstvergroting, borstlifting, borstverkleining), facelifts, neuscorrecties en ooglidcorrecties. 

Jaarlijks volgt Dr. Casaer bijscholingen om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en technieken.

Opleiding

Dr. Casaer volgde zijn opleiding Geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven waar hij in 2002 met Grote Onderscheiding afstudeerde. In het Heilig-Hartziekenhuis Roeselare (AZ Delta) volgde hij zijn vorming in de Algemene Heelkunde. In 2004 startte hij vervolgens de opleiding in de Plastische Heelkunde te AZ St-Jan Brugge (Dr. Marc Depoorter) gedurende 2 jaar. Aansluitend genoot hij 6 maand opleiding in het gekende Northern General Hospital te Sheffield United Kingdom (Mr. Brotherston) waar de focus lag op Esthetische Heelkunde van gelaat en de borst alsook reconstructies van de borst.

Voor verdere specialisatie trok Dr. Casaer naar de wereldbefaamde dienst Plastische Heelkunde van het UZ Gent onder leiding van Prof. Dr. S. Monstrey. Samen met Prof. Dr. Ph. Blondeel, Prof. Dr. M. Hamdi, Prof. Dr. K. Van Landuyt en Prof. Dr. N. Roche vormen zij een topcentrum in zowel Reconstructieve Heelkunde als Esthetische Heelkunde. Hierdoor kon Dr. Casaer zich verder specialiseren in de modernste technieken van borstreconstructies (vb DIEP flap) alsook de nieuwste trends in Esthetische Heelkunde.

In september 2008 werd Dr. Casaer erkend als Plastisch, Reconstructief en Esthetisch Chirurg. Hij werd resident in de dienst te UZ Gent om in juni 2009 zijn eigen praktijk te starten te AZ St-Jan Brugge, Jan Yperman Ziekenhuis te Ieper en AZ West te Veurne.

Om zich verder volledig te kunnen toeleggen op de verfijnde zorg van elke patiënt is sinds 2020 de praktijk verder gegroeid naar het AZ St-Jan Brugge, het Henri Serruys Ziekenhuis in Oostende en de privépraktijk De Huidkliniek te Oostduinkerke. In deze centra worden consultaties en ingrepen uitgevoerd.