Dr. Bob Casaer

Dr. Casaer is erkend Plastisch, Esthetisch en Reconstructief chirurg (RIZIV-nummer 1-36315-67-210). Hij is lid van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Heelkunde. Hij is double-board certified: zowel Fellow van het Collegium Chirurgicum Plasticum (FCCP)  als van de European Board of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery (FEBOPRAS).

Zijn praktijk richt zich hoofdzakelijk op de esthetische heelkunde van het gelaat en het lichaam alsook op dermatochirurgie (huidletsels) en microchirugische borstreconstructies. 

Sinds 2019 is Dr. Casaer diensthoofd van de dienst Plastische, Reconstructieve en Esthetische heelkunde van het AZ Sint Jan Brugge, de gerenomeerde dienst voor borstreconstructies en esthetische heelkunde van Vlaanderen. Hij werkt hiernaast ook in zijn privépraktijk De Huidkliniek te Oostduinkerke. Samen met zijn vrouw Dr. Stefanie Bracke, dermatologe , richt deze praktijk zich volledig op de esthetische verbetering van het gelaat en het lichaam, gaande van verzorging, over niet-invasieve behandelingen, tot volledige chirurgie interventies.

Specialisaties

Zijn praktijk richt zich op de esthetische heelkunde van het gelaat en het lichaam alsook op dermatochirurgie (huidletsels) en microchirugische borstreconstructies. 

Meer specifiek is hij gespecialiseerd in esthetische borstingrepen (borstvergroting, borstlifting, borstverkleining), facelifts, neuscorrecties en ooglidcorrecties. Deep plane facelifts zijn daarbij een bijzondere specialiteit.

Jaarlijks volgt Dr. Casaer bijscholingen om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en technieken, maar hij is intussen ook een veelgevraagd spreker nationaal en internationaal omwille van zijn opgebouwde ervaring.

Opleiding

Dr. Casaer volgde zijn opleiding Geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven waar hij in 2002 met Grote Onderscheiding afstudeerde. In het Heilig-Hartziekenhuis Roeselare (AZ Delta) volgde hij zijn vorming in de Algemene Heelkunde. In 2004 startte hij vervolgens de opleiding in de Plastische Heelkunde te AZ St-Jan Brugge (Dr. Marc Depoorter) gedurende 2 jaar. Aansluitend genoot hij 6 maand opleiding in het gekende Northern General Hospital te Sheffield United Kingdom (Mr. Brotherston) waar de focus lag op Esthetische Heelkunde van gelaat en de borst alsook reconstructies van de borst.

Voor verdere specialisatie trok Dr. Casaer naar de wereldbefaamde dienst Plastische Heelkunde van het UZ Gent onder leiding van Prof. Dr. S. Monstrey. Samen met Prof. Dr. Ph. Blondeel, Prof. Dr. M. Hamdi, Prof. Dr. K. Van Landuyt en Prof. Dr. N. Roche vormen zij een topcentrum in zowel Reconstructieve Heelkunde als Esthetische Heelkunde. Hierdoor kon Dr. Casaer zich verder specialiseren in de modernste technieken van borstreconstructies (vb DIEP flap) alsook de nieuwste trends in Esthetische Heelkunde.

In september 2008 werd Dr. Casaer erkend als Plastisch, Reconstructief en Esthetisch Chirurg. Hij werd resident in de dienst te UZ Gent om in juni 2009 zijn eigen praktijk te starten te AZ St-Jan Brugge, Jan Yperman Ziekenhuis te Ieper en AZ West te Veurne.

Om zich verder volledig te kunnen toeleggen op de verfijnde zorg van elke patiënt is sinds 2020 de praktijk verder gegroeid naar het AZ St-Jan Brugge, het Henri Serruys Ziekenhuis in Oostende en de privépraktijk De Huidkliniek te Oostduinkerke. In deze centra worden consultaties en ingrepen uitgevoerd.