Fillers

Behandeling door Dr. B. Casaer.

Een filler is een injecteerbare gel en betekent letterlijk een vulmiddel.

Indicatie

De ingebrachte gel geeft volume en zo kunnen permanente rimpels, groeven of littekens verzacht worden. Ze kunnen ook de contour van het gelaat verbeteren of de hydratatie van de huid optimaliseren waardoor huidverslapping kan worden behandeld.  Typische indicaties zijn de neus-lippen plooi, afhangende mondhoeken, het vergroten of accentueren van de lippen, de lijntjes in de bovenlip, of het accentueren van jukbeenderen. Ook de lachrimpels in de wangen kunnen met fillers behandeld worden door de huid van de wangen te verstevigen.

De behandeling

Fillers worden met een dun naaldje of canule onder de huid worden ingebracht. Soms kan er lichte roodheid, zwelling of een blauw plekje zichtbaar zijn. Deze reacties zijn onschuldig en verdwijnen over het algemeen snel. Een uur na de behandeling mag u een lichte make-up aanbrengen.

Na de behandeling mag u minstens drie uur niet sporten of in het behandelde gebied wrijven, tenzij de arts hier specifieke adviezen over heeft gegeven. U ziet het effect van een fillerbehandeling direct. De filler wordt geleidelijk afgebroken over een periode van 9-12 maanden. Wanneer het effect verdwijnt kan de behandeling op identieke wijze worden herhaald. Er worden alleen afbreekbare fillers gebruikt, gebaseerd op lichaamseigen of natuurlijke stoffen.

Volgens de wet op de Geneesmiddelen van 25 maart 1964 is het voor elke arts verboden op reclame te maken voor geneesmiddelen en implanteerbare hulpmiddelen. Ook indirecte vermelding via moleculenaam is een inbreuk op deze wetgeving.  Daarom kunnen wij u via deze publieke website geen informatie geven over de gebruikte merknamen in onze praktijk.

FAGG VERBIEDT HET GEBRUIK VAN MERKNAMEN

 

De behandeling

Overweegt u een ingreep/behandeling?

Hebt u twijfels of vragen? Kom langs voor een vrijblijvend gesprek.
We staan open voor al uw vragen en nemen de tijd om diverse behandelingen toe te lichten.