Skinbooster

Behandeling door Dr. S. Bracke of Dr. B. Casaer. 

Een skinbooster zorgt voor een stralende huid door de huid van binnuit langdurig te voeden en te hydrateren. Door middel van micro-injecties van een waterabsorberende substantie (hyaluronzuur) verbetert de de elasticiteit, hydratatie en kwaliteit van de huid. De huid wordt op die plaatsen weer steviger, elastischer en gladder met als resultaat een frisse uitstraling en gezonde gloed.

Het product dat gebruikt wordt in de Huidkliniek is meer dan alleen een skinbooster. Naast de huid-verbeterende eigenschappen van een skinbooster wordt ook huidverslapping aangepakt. Door deze combinaties kan je dus ook een subtiel liftend en verstrakkend effect verwachten.

De werking van het product  is te danken aan het feit dat de aanmaak van collageen (type 1,3, 4 en 7) en elastine gestimuleerd wordt. Dit wordt  “bioremodeling” genoemd. De huid wordt weer stevig, stralend en verjongt in de verschillende huidlagen.

Product

Het product is in 2015 in de markt geïntroduceerd als een innovatieve en natuurlijke hyaluronzuurbehandeling om de huid te verjongen. In 2016 won het de prestigieuze prijs ‘Product Innovation Of The Year, 2016’ van de Aesthetic Awards. Het product bevat 100% puur hyaluronzuurzonder chemische toevoegingen. Het product bevat een van de hoogste concentratie hyaluronzuur op de markt (64mg/2ml)

Voor wie

  • Vanaf ons dertigste levensjaar neemt de hoeveelheid collageen, elastine en hyaluronzuur aanzienlijk af. Zo ontstaat er een vale huid, lijntjes, rimpels en huidverslapping. De behandeling kan dus reeds gebruikt worden bij jonge huid met fijne lijntjes, nood aan hydratatie, en om huidverslapping tegen te gaan
  • Oudere huid met huidverslapping van gezicht, de hals, de decolleté en de handen
  • Handruggen met een dunne en droge huid.
  • Huidverslapping en lijntjes thv hals, decolleté

Hoe verloopt de behandeling?

Er zijn 2 behandelingen nodig met een tussenpose van 4 weken.  Beide behandelingen verlopen op dezelfde wijze. Er worden slechts 10 prikjes gegeven en daarna verspreidt het product zich onderhuids verder over het gehele gelaat, hals of handrug. De behandeling duurt gemiddeld 15 minuten.

Zijn er bijwerkingen?

Net zoals andere injectables kan er een kleine blauw plekje of wat roodheid ontstaan op de plaats van de injectie. Dit zal snel verdwijnen. U kan na de behandeling gewoon terug aan het werk. Het product bestaat uit 100% puur hyaluronzuur zonder chemische toevoegingen en is daarmee de natuurlijkste en zuiverste injectable momenteel op de markt.

Wat kan ik als resultaat verwachten?

Aangezien de huid zelf aan het werkt wordt gezet, ziet u niet meteen resultaat.  Je kunt een toename van de elasticiteit, stevigheid en algehele verbetering van de kwaliteit van de huid verwachten vanaf 4-6 weken na de eerste behandeling. Deze verbeteringen zullen zich voortzetten tot 6 maanden na de laatste behandeling.

Hoe lang houdt het effect aan?

Het is afhankelijk van de conditie van de huid hoelang de verbeteringen zichtbaar blijven. Gemiddeld is één losse behandeling om de 6 tot 9 maanden voldoende om een mooi resultaat te behouden. Immers: het verouderingsproces gaat gewoon door.

 
 
Scroll naar boven