Antirimpelbehandeling met spierontspanners

Een spierontspanner is een injecteerbaar eiwit (Clostridium Botulinium) dat omwille van zijn spierontspannende werking bepaalde expressie- of uitdrukkingsrimpels helpt verzachten of doet verdwijnen.

Indicatie

Een spierontspanner wordt voor esthetische redenen voornamelijk gebruikt ter behandeling en preventie van voorhoofdsrimpels, fronsrimpels en kraaienpootjes. Tevens kan het gebruikt worden voor overmatig zweten.

Typische indicaties zijn:

– Fronsrimpel

– Voorhoofsrimpels

– Kraaienpootjes

– Overmatig zweten

– (Subtiele) wenkbrauwlift

 

De behandeling

Het product wordt ingespoten met een zeer fijne naald. Wanneer de vloeistof wordt ingespoten, kan dit een beetje branderig aanvoelen. Soms kan er lichte roodheid, zwelling of een blauw plekje zichtbaar zijn. Deze reacties zijn onschuldig en verdwijnen over het algemeen snel. Een uur na de behandeling mag u een lichte make-up aanbrengen. Na ongeveer 3 à 4 dagen begint u de eerste effecten te merken en na twee weken is het effect optimaal.

Het effect is niet blijvend en houdt tussen de 3 en 6 maanden aan. Er wordt aangeraden om tijdens het eerste jaar de behandeling om de 3 maanden te herhalen. Vervolgens kan het interval tussen de daaropvolgende behandelingen verlengd worden, soms tot 6 maanden. Wanneer je de spier namelijk niet geheel op kracht laat komen, zal het effect steeds langer aanhouden.

We streven steeds naar een zo natuurlijk mogelijk resultaat. Met de juiste techniek kun je met spierontspanners verjonging en verfrissing van het gelaat krijgen zonder dat u uw expressie verliest.

 

Veiligheid

Botoxinjecties zijn veilig als ze worden uitgevoerd door een ervaren arts.

Spierontspanners worden in de medische wereld reeds bijna 40 jaar gebruikt in verschillende disciplines en hun effect en veiligheid is dus duidelijk in kaart gebracht. Allergische reacties zijn uiterst zeldzaam. Tot op heden werden geen nadelige effecten gezien op lange termijn en deze behandeling wordt dan ook als veilig beschouwd. De enige contra-indicaties zijn myasthenia gravis, zwangerschap en borstvoeding.

Veelgestelde vragen

Overweegt u een ingreep/behandeling?

Hebt u twijfels of vragen? Kom langs voor een vrijblijvend gesprek.
We staan open voor al uw vragen en nemen de tijd om diverse behandelingen toe te lichten.